Wie zijn wij ?

Wij zijn Henk en Elly

 

 

Het fundament van de B&B de Manderije grijpt terug naar de oorsprong van kamperweg 15 waar de Mandenmaker Westendorp zijn Mandenmakerij bij zijn woonhuis had gevestigd.

De mandenmaker was van 1935 tot 80ger jaren de "hofleverancier" van rieten manden voor de boeren, tuinders, bedrijven en particulieren de Mandenmaker was een begrip in de omgeving.

Elly is bij Arie van Hoog leerling van de mandenmaker Westendorp een cursus rietvlechten gaan volgen de kamperweg 15 was vanaf dat moment weer "besmet" met het vervaardigen van manden. Elly ging deel uitmaken van een vlechtersclub. Vanuit deze visie werd er in het nieuw gebouwde bijgebouw manden gemaakt en ook de mogelijkheid om te verblijven in de mandenmakerij de verbastering van het woord Manderije werd geboren in 2003. De woorden mandenmakerij en het uitzicht in de verte op boerderij Bijsterbosch kwam de Manderije uit voort. Na goedkeuring van de gemeente werd de B&B de Manderije opertioneel. Het uitgangspunt was, dat wij zelf ook prettig moesten vinden om in de B&B te verblijven.

Bed en Breakfast "De Manderije" is in 2006 gebouwd in de stijl van de woning. Op de begane grond is woonkamer en keuken voorzien van alle gemakken en comfort en gratis WIFI. De openslaande achterdeur leid u naar uw privé-terras, voorzien van heerlijke ligstoelen en een ruime eethoek met uitzicht over de weilanden. We hebben een heerlijk landschappelijke tuin om het huis en de B&B  met veel groen en uitzicht o de weilanden. Het terras is direct bij het huis met als sfeervolle mogelijkheid in de loop van de middag heerlijk te genieten in het prieel van de landschappelijk omgeving. Er is voldoende ruimte voor privacy, het is bovenal een plek waar gasten zichzelf kunnen zijn om te kunnen genieten tijdens uw verblijf.

 

Laat je tijdens het verblijf in de B&B de Manderije verwennen en geniet van de veelzijdige natuur en de mogelijke uitstapjes in en rondom Heerde.

 

Wij hopen jullie te mogen begroeten in Bed en Breakfast de Manderije.

 

 

Heerde en omgeving bieden een keur aan activiteiten, u kunt er heerlijk wandelen, fietstochten maken, paardrijden, skeeleren en mountainbiken. Rondom Bed en Breakfast De Manderije is er voldoende te doen!

 

Kijk hier voor de vrije en bezette data

 

Reserveer hier

 

 

B&B de

 Manderije

 

2016 manderije ©

Kamperweg 15,

8181 CR Heerde

T. +31578695494

M. +31643845539

E. info@manderije.nl